Örvar van de Noorderzon 

(2004)

v: Eyfirðingur frà Akureyri

m: Lipturà frà Hofi

 

Örvar, Urf, zoals wij hem noemen. Urf onze all-rounder, super braaf, bom-proof, goed gescheiden gangen, dressuurmatig goed onderlegt en door iedereen te rijden van jong tot oud.

Örvar is heel erg lief voor kinderen en heel geduldig als lespaard. Hij zal geen stap verkeerd zetten en wacht rustig de instructie van zijn ruiter af.

Daarnaast kan Urf ook enorm genieten van een buitenrit of een wedstrijdje te rijden. Hij is overal voor in, vindt alles leuk, als hij maar aan de slag kan.


Ook voor de ervaren ruiter is hij een geweldig leer-  en spiegelpaard. Het gebruik van de juiste ruiterhulpen zijn de sleutel tot succes!

Urf, een feestje om te rijden!

Snerpa frà Branstöðum

(2008)

v: Kòngur frà Malou

m: Skerpa frà Kùskerpi

Ook Snerpa is een fantastisch rij- en lespaard. Snerpa is all-round en bom-proof. Snerpa is een 5-ganger en met name door haar altijd takt zuivere tölt is ze een erg comfortabel rijpaard. Zowel op de ovaalbaan als tijdens een buitenrit is ze erg vrolijk en heeft altijd zin om aan de slag te gaan. Snerpa is de laatste jaren regelmatig op de wedstrijdbaan verschenen en in 2017 en 2018 Belgisch Kampioen in de T5 geworden.

Lysa van de Nonnenhoeve

(2018)

v: Hringur frà Fossi
m: Djàsn frà Bergi

Lysa is onze jongste telg, deze vrolijke dame staat sinds kort weer terug thuis op De Nonnenhoeve na 2 jaar in Friesland (Nederland) te hebben mogen opgroeien. En in de zomer van 2022 verwacht ze ook haar eerste veulen, waar we allemaal enorm naar uitkijken.

 

Hàmur fra Blesastöðum

(1995)

v: Orri frá Þúfu

m: Gnòtt frà Husatòftum

Hamur, sinds 2002 in ons bezit. Tot 2010 heeft hij actief in de wedstrijdsport gelopen, met name in de telgangonderdelen. Ondertussen is hij al enkele jaren met pensioen en mag hier op De Nonnenhoeve van zijn oude dag genieten. En ondanks zijn hoge leeftijd is hij nog steeds zo vlug als water.Djàsn fra Bergi  (VERKOCHT)

(2009)

v: Fitja-Hrímnir frá Oddhóli

m: Dimmalimm -

Djàsn is de moeder van Lysa en zij is de laatste jaren ingezet voor de fokkerij. Na enkele jaren ingezet te zijn in de fokkerij wordt haar training als rijpaard momenteel weer opgepakt en alleen bij de juiste match mag ze worden verkocht.